Tjenester

Takstmann som utfører tilstandsrapport

TILSTANDSRAPPORT

En tilstandsrapport skal inneholde en detaljert beskrivelse av boligens/bygningens status i forhold til tilstand og vedlikehold. Rapporten inneholder grader av svekkelse i byggets tilstand. Om ønskelig kan en tilstandsrapport integreres i en verdi og lånetakst.

BOLIGSALGSRAPPORT

Vi får ofte spørsmål om hva som er forskjellen på en boligsalgsrapport og en tilstandsrapport. En boligsalgsrapport er bygget opp på sammen måte som en tilstandsrapport. Ved en boligsalgsrapport legger det mer vekt på beskrivelsen i forbindelse med et eierskifte.

Par, mann og dame som ser over en boligsalgsrapport hos takstmann
Takstmann utfører utregninger på verdi- og/eller lånetakst

VERDI OG LÅNETAKST

Om du skal selge boligen/ bygningen behøver du verditakst. Verditaksten er en beregning av boligens/byggets verdi etter en grundig inspeksjon på en befaring. Rapporten vi leverer i fra oss inneholder en beskrivelse av markedsverdi og låneverdi samt takstobjektet og arealmålet.

SEKSJONERING / RESEKSJONERING

Seksjonering brukes i forbindelse med oppretting av et sameie. Her legges det vekt på oppføring av nybygg og oppdeling av en flermannsbolig. Det kan være endringer i et sameie som krever reseksjonering. Dette fremgår ved f. eks oppsettelse av et tilbygg, utvidelse av et bygg, tildeling av boder eller parkeringsplass som krever reseksjonering. Hvis du ønsker faglig innsikt eller hjelp til seksjonering eller reseksjonering ta gjerne kontakt med oss.

Hytteområde, snø og hytter
Større leilighetsbygg

FORHÅNDSBEREGNING

Etter at en bygning, nybygg eller en hytte er oppført er det behov for
forehåndsbefaring før overtagelsen til nye eiere. På forhåndsbefaringen går vi
over det bygg tekniske og påser at håndverketrene har fulgt gjeldende forskrifter og regler. Vi er en sertifisert og godkjent våtromsbedrift, og i tillegg bruker vi mye tid på å holde oss faglig oppdatert. Dette skal komme kunden til gode og vi skal alltid være oppdatert på de siste lovene og reglene innen faget.

AREALMÅLING

Behøver du hjelp med riktig arealmåling så kan vi i Pretium Takst & Eiendom AS hjelpe deg. Vår arealmåling skal være basert på grundige undersøkelser, dette skal gi grunnlaget til nøyaktige rapporter av høy kvalitet. Vi er medlem av Norges Takseringsforbund, og vi fullfører alle våre rapporter i henhold til standarden som er satt av Norges Takseringsforbund. Les mer om nødvendige dokumenter til taksten her.

Plantegninger med Bruttoareal (BTA)
BRUTTOAREAL (BTA)

Bruttoareal (BTA) er en arealmåling som viser måleverdiene fra ytterven og til midt i vegg mot evt. naboleilighet eller fellesareal som for eksempel trapperom eller nabohuset.

Plantegninger med Bruksareal (BRA)
BRUKSAREAL (BRA)

Bruksareal (BRA). Er arealet som ligger innenfor omsluttende vegger. Dette vil si innsiden av yttervegg og veggen mot for eksempel nabo eller fellesareal. Her er det fratrukket piper og kanaler som er over 0,5 kvadratmeter og vegger over 0,5m.

Plantegninger med Primærrom (P-rom)
PRIMÆRROM (P-ROM)

Primærrom også kalt P-rom er bruksarealet av boligens primærdel. Dette vil si rom som stue, kjøkken, bad og andre rom man naturlig oppholder seg i.

KONTAKT OSS FOR EN HYGGELIG OG UFORPLIKTENDE SAMTALE

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Les mer om personvern på vår personvernside. Les mer